Heb jij de droom om met jouw eigen webshop te starten? Logisch! Het is namelijk zo dat een eigen webshop onwijs veel voordelen met zich mee brengt. In dít artikel laten wij je graag kennis maken met de 10 belangrijkste voordelen van een eigen webshop.

Eigen webshop 10 voordelen

10 voordelen van het hebben van een eigen webshop 

Voordeel 1: je kunt tegenwoordig zelf een webshop maken

Een belangrijk voordeel is dat je géén technische kennis meer nodig hebt. Ook als je een digibeet bent, kun je tegenwoordig jouw eigen webshop maken. Dit bespaart je een hoop geld.

Voordeel 2: je kunt alle kanten op

Ook is het super prettig dat je met een webshop alle kanten op kunt. Je bepaalt namelijk volledig zelf wélke producten je wilt gaan verkopen. Ook bepaal je volledig zelf hoe je aan deze producten gaat komen. Ga je deze bijvoorbeeld zelf maken of ga je deze inkopen bij een andere partij? Aan jou de keus!

Voordeel 3: je bent niet gebonden aan openingstijden

Heb je een fysieke winkel? Dan ben je altijd gebonden aan openingstijden. Bij een webshop is dat niet het geval. Als jij graag om 06.00 uur al start met werken, is dat met een eigen webshop geen probleem. Ook op dat tijdstip kun je al mailtjes beantwoorden of orders verwerken.

Voordeel 4: je kunt veel mensen bereiken

Met een eigen webshop kun je een miljoenenpubliek bereiken. Juist hierdoor is het mogelijk om met een eigen webshop écht veel geld te verdienen. Als je je op het internationale publiek gaat richten, kun je zelfs honderden miljoenen mensen bereiken.

Voordeel 5: je hoeft niet direct personeel in te huren

Als je met jouw eigen webshop start, kun je alles in eigen beheer houden. Ook als je met jouw webshop gaat groeien, kun je het meeste in eigen beheer blijven houden. Je hoeft – met andere woorden – niet direct duur personeel in te huren. Alleen als je echt een immense groei doormaakt, kun je eventueel aan personeel gaan denken.

Voordeel 6: je kunt veel zaken automatiseren

Tevens is het een groot voordeel dat je veel zaken kunt automatiseren. Je hebt hierdoor steeds minder omkijken naar jouw webshop, terwijl de orders wel binnen blijven stormen!

Voordeel 7: je kunt veel geld verdienen

Met een eigen webshop kun je echt veel geld verdienen. Houd de kosten zo laag mogelijk, zorg voor een zo’n hoog mogelijke marge en zorg voor zoveel mogelijk webshopbezoekers. Deze combinatie gaat ervoor zorgen dat je op termijn echt veel geld kunt verdienen!

Voordeel 8: je kunt alle kanten op met marketing

Wil je succesvol zijn met jouw webshop? Dan heb je daar bezoekers en orders voor nodig. Dankzij technologische ontwikkelingen kun je momenteel alle kanten op met marketing. Ideaal, aangezien je hiermee écht succesvol kunt worden.

Voordeel 9: je geniet van vrijheid

Heb je jouw eigen webshop? Dan ben je aan niemand verantwoording verschuldigd. Nee, je hebt eigenlijk alleen met jouw klanten en leveranciers te maken. Als je hen tevreden weet te stellen, geniet je zelf van de gewenste vrijheid!

Voordeel 10: het is niet super moeilijk

Als je met jouw eigen webshop wilt beginnen, is er eigenlijk niks dat je nog tegen kan houden. In de afgelopen jaren is het starten van een online webshop alleen maar makkelijker geworden. Durf daarom direct de stap te zetten!

Wij wensen je veel succes en plezier met jouw eigen webshop 

Bekijk hier de volledige categorie Webshop maken 

Software voor het maken van een eigen webshop:

  1. Wix 
  2. JouwWeb 
  3. WooCommerce
  4. Shoppagina
  5. Shopify
  6. MijnWebwinkel 
  7. WordPress
  8. CCV 
  9. Lightspeed 

 

Op zoek naar manieren om online geld te verdienen? Bekijk dan dit artikel met 20 online verdienmodellen.