In dit artikel delen we wat online ondernemen precies is en wat de voordelen van online ondernemen zijn. In de afgelopen 20 á 30 jaar is de wereld ongekend veranderd. Deze verandering is voor een groot deel op het conto van het internet te schrijven. Het internet heeft voor ongekende veranderingen gezorgd, maar tegelijkertijd ook voor ongekende mogelijkheden. Juist door het internet kun je namelijk online gaan ondernemen. 

Is het aan te raden om je met online ondernemen bezig te houden? Ja, zonder enige twijfel. Online ondernemen brengt enkele unieke voordelen met zich mee, waarover wij je in dit artikel graag uitgebreid informeren. Waarom wij dit doen? Omdat wij je graag helpen met jouw persoonlijke groei. Door online te gaan ondernemen, kun je ongekend gaan groeien. Niet alleen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, maar ook op het gebied van financiën. De digitale wereld ligt in ieder geval aan jouw voeten. Laat deze kans niet onbenut!

Wat is online ondernemen (online geld verdienen)?

Wat is online ondernemen of online geld verdienen

In het leven heb je met enkele zekerheden te maken. Eén van de weinige zekerheden is dat slapend rijk worden eigenlijk geen mogelijkheid is. Nee, als je veel geld wilt verdienen, is het zaak om hard te werken. Je kunt hard werken via de offline kanalen, maar je kunt ook de kracht van het internet gebruiken.

Bij online ondernemen maak je juist gebruik van de kracht van het internet. Je start bijvoorbeeld jouw eigen webshop, je start jouw eigen online concept of je maakt op een andere manier gebruik van het internet. Door van het internet gebruik te maken, weet je – zoals hierboven al aangegeven – van enkele unieke voordelen te profiteren.

Is online geld verdienen hetzelfde als online ondernemen? Ja, zeker weten. Je maakt ook hierbij gebruik van de online kanalen. Het is dus niet zo dat je digitaal geld gaat verdienen, maar je gaat juist geld verdienen via de digitale kanalen. Als je dit op de juiste manier weet te doen, kun je zelfs ongekend veel geld gaan verdienen.

Je zou in ieder geval niet de eerste digitale-miljonair zijn. Oftewel; iemand die miljonair is geworden door online ondernemen. Als je de Quote 500 openslaat, kom je meer en meer dergelijke miljonairs tegen. Mogelijk is alleen dát al voldoende reden voor je om online te gaan ondernemen. Onthoud wel dat het bij ondernemen niet alleen om geld draait. Het draait ook om plezier!

10 voordelen van online ondernemen

Klinkt het principe van online ondernemen bij jou als muziek in de oren? Heb jij het ondernemersbloed echt in je zitten? En ben je op zoek naar mogelijkheden voor het opbouwen van jouw eigen onderneming? Dan doe je er verstandig aan om jouw pijlen te richten op online ondernemen.

Waarom? Omdat je bij online ondernemen van de nodige voordelen geniet. Wat deze voordelen precies zijn, lees je hieronder.

Voordeel 1: je hebt weinig tot geen startkapitaal nodig

Wil je met jouw eigen online business starten? Dan is het goed om te weten dat je weinig tot geen startkapitaal nodig hebt. Ook als je bijvoorbeeld slechts 500 euro of 1000 euro tot jouw beschikking hebt, kun je met jouw eigen online business aan de slag gaan.

Verschilt dit nou echt veel ten opzichte van ‘normaal’ ondernemen? Ja, zeker. Als je bijvoorbeeld jouw eigen winkel wilt openen, heb je al snel een veelvoud van bovengenoemde bedragen nodig. Juist doordat je met online ondernemen zo weinig startkapitaal nodig hebt, kun je snel van start gaan. Op een succesvolle manier welteverstaan.

Voordeel 2: je bent niet gebonden aan een vaste locatie

Locatie onafhankelijk werken

Bij online ondernemen ben je niet gebonden aan een vaste locatie. Je hebt eigenlijk maar twee dingen nodig: een werkende internetverbinding en een computer/laptop.

Als je deze twee benodigdheden tot je beschikking hebt, kun je direct aan de slag.

Dit kun je vanuit huis doen, maar dus ook vanuit het buitenland.

Ook als je een paar maanden naar bijvoorbeeld Azië gaat, kun je aan jouw online business werken. Je geniet al met al van ongekende flexibiliteit. Ook als je als digital nomad door het leven wilt gaan, is dat bij online ondernemen mogelijk!

Voordeel 3: je kunt echt veel geld verdienen

Online veel geld verdienen

Spreekt het principe van online ondernemen jou wel aan? Wil jij ook van de hierboven genoemde vrijheid genieten? En wil je bij voorkeur ook toewerken naar financiële vrijheid? Dan is het goed om te weten dat dát ook mogelijk is dankzij online ondernemen.

Bij online ondernemen heb je niet met grenzen te maken. Je bepaalt volledig zelf wat je doet en hoeveel geld je wilt verdienen.

Als je eenmaal de eerst gestelde doelen hebt behaald, merk je al snel op dat je relatief makkelijk op kunt schalen.

Al met al is het mogelijk om echt veel geld te verdienen via het internet. Ongeacht voor welk verdienmodel je kiest.

Voordeel 4: je geniet van vrijheid

Een belangrijk voordeel van ondernemen is de vrijheid waar je van kunt genieten. Met name als je online gaat ondernemen, kun je van deze vrijheid genieten:

  • Je bepaalt zelf waar je je mee bezig gaat houden
  • Je bepaalt zelf hoeveel uur je op een dag werkt
  • Je bepaalt zelf wanneer je werkt; of dit nou in de ochtend of midden in de nacht is
  • Je bent aan niemand verantwoording verschuldigd; je werkt immers volledig voor jezelf
  • Je kunt toewerken naar financiële vrijheid

Ben jij jouw huidige baas helemaal zat? Of wil je gewoonweg niet meer in loondienst werken? Dan is online ondernemen dus bijzonder interessant.

Je geniet van onbeperkte vrijheid en kunt veel plezier maken. Onder aan de streep kan dit gaan zorgen voor financiële vrijheid!

Voordeel 5: je kunt de dingen doen die je leuk vindt

Ben je helemaal gek op het ontwerpen van nieuwe dingen? Vind je het leuk om nieuwe concepten in de markt te zetten? Of vind je het leuk om een app te maken? In principe maakt het niet uit wat je precies leuk vindt. Nee, het gaat er vooral om dat je dingen kunt doen díe je leuk vindt.

Eigenlijk kun je van jouw passie dus jouw werk gaan maken. Je bent hierdoor waarschijnlijk erg gedreven en hebt veel plezier in jouw werk. Wat wens je nou nog meer?

Voordeel 6: keuze uit meerdere online verdienmodellen

Wil je online geld verdienen? Dan heb je de keuze uit tientallen online verdienmodellen. Afhankelijk van jouw kwaliteiten en passie kun je dus altijd wel voor een geschikt online verdienmodel kiezen. Ook dit is wat ons betreft één van de belangrijkste voordelen van online ondernemen.

Voordeel 7: online business is schaalbaar

Wil je graag iets minder gaan werken? Of wil je juist meer en meer geld gaan verdienen? Ongeacht wat jouw wensen zijn, geniet je van de schaalbaarheid bij jouw eigen online business. Je kunt jouw online business zo groot/klein maken als je zelf maar wilt!

Voordeel 8: je kunt echt impact maken

Als online ondernemer kun je ook echt impact maken. Je kunt veel mensen bereiken, waardoor je dus ook veel mensen kunt helpen.

Tevens kun je op gebieden zoals duurzaamheid ook de nodige impact maken.

Hoe je zoveel impact kunt maken? Dat doe je eigenlijk door iets te doen wat je leuk vindt. Als je ergens passie voor hebt, is de kans heel groot dat je hier ook succesvol mee gaat worden.

Indien je succesvol wordt, kun je echt impact maken. Onder aan de streep is dat toch wel de stiekeme droom van elke ondernemer.

Voordeel 9: online ondernemen is niet super lastig

Zie jij regelmatig beren op de weg? Bij online ondernemen is dat eigenlijk niet nodig. Veel online ondernemers hebben namelijk al laten zien dat online ondernemen niet super lastig is. Zolang je maar gemotiveerd bent én hard werkt, kun je succes bereiken via het internet.

Belangrijk hierbij is wel dat je voldoende geduld weet te bewaren. Juist met geduld en doorzettingsvermogen kun je succesvol worden met jouw online business!

Voordeel 10: je kunt de kosten binnen de perken houden

Heb je enig idee hoe je als ondernemer veel geld kunt verdienen? Door veel omzet te hebben én door jouw kosten zo laag mogelijk te houden.

Als je online gaat ondernemen, behoort dat zeker tot de mogelijkheden. Je hebt immers weinig startkapitaal nodig, terwijl je ook geen dure investeringen hoeft te doen. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om een magazijn of een kantoorpand te huren. Ideaal!

Wil jij direct online ondernemen?

Verdien online geld. Online ondernemen

Hebben de hierboven genoemde voordelen jou direct enthousiast gemaakt? En wil jij ook direct van de vrijheid gaan genieten? Dan doe je er verstandig aan om zo snel mogelijk met jouw eigen online business te starten.

Nooit geschoten is altijd mis, dus durf het gewoon een kans te geven!

Wil je de nodige inspiratie op doen? Check dan onze categorie ‘Online leren’ of subcategorieën ‘geld verdienen’ of ‘Online Marketing’. Je kunt hierbij nieuwe skills leren en kennis maken met veel online verdienmodellen, terwijl wij je ook van veel handige tips voorzien.

Tevens hebben wij veel reviews geschreven over bijvoorbeeld programma’s en tools waar je mee kunt werken. Bekijk de categorie ‘Online ondernemen’ en bijhorende subcategorieën.

Veel plezier en succes met online ondernemen! Wij zijn in ieder geval erg blij dat wij de stap gemaakt hebben om als online ondernemer door het leven te gaan.

Online geld verdienen 

Hoe kun je Online geld verdienen? 20 Online verdienmodellen 2022