Heb je interesse om jouw eigen website te gaan maken? Wil je dit graag op een makkelijke en voordelige wijze doen? Dan kun je onder meer voor het systeem van WordPress kiezen, maar ook het systeem van Wix biedt de nodige voordelen. Wix is makkelijk in gebruik, Wix is betaalbaar en is ook nog eens in het Nederlands beschikbaar.

Wat is Wix precies?

Wix is een online platform waarmee je in een handomdraai jouw eigen website kunt ontwikkelen. Je hebt hierbij de keus uit tal van ontwerpen en je kunt de tool bijzonder eenvoudig gebruiken. Dat komt onder meer door de overzichtelijkheid, maar ook door het feit dat dit platform volledig in het Nederlands beschikbaar is.

Wix werd al in 2006 opgericht in Israël door het bedrijf Wix.com LTD. Sinds dat jaar is het platform steeds beter, uitgebreider én populairder geworden. Als je momenteel op een makkelijke wijze een website wilt maken, is de kans groot dat je al snel bij Wix uitkomt.

Volgens Wix biedt hun systeem ‘alle vrijheid om te creëren wat je zelf maar wilt’. Hier hebben wij niks aan toe te voegen; met het platform van Wix kun je echt alle kanten op. Je kunt zelfs de huisstijl van jouw bedrijf volledig in jouw website gaan verwerken. Subliem!

Wat kun je met Wix bereiken?

Eigen Website maken met WIX

Hetgeen wat je met Wix kunt bereiken, is bijzonder simpel: een prachtige website. Deze website kun je grafisch en qua functionaliteiten volledig naar je wens maken, terwijl je hier geen technische kennis voor nodig hebt. Nee, het systeem van Wix spreekt eigenlijk direct tot de verbeelding.

Kom je er desondanks niet helemaal uit? Je kunt in dat geval contact met de klantenservice opnemen óf met een van de vele andere Wix gebruikers. Onder aan de streep maak je in ieder geval snel een prachtige website dankzij Wix!

Wat kost Wix?

Lijkt het jou wel iets om met Wix een website te gaan maken? Het mooie van Wix is dat je een gratis website kan maken. Bij de gratis versie staat er wixsite.com in de domeinnaam en worden er advertenties getoond . Dit is niet optimaal! Maar, dat zorgt ervoor dat Wix de service gratis kan aanbieden

De online software van Wix is een uitstekende keuze voor beginners. Je maakt er zonder veel gedoe een hele goede website mee. Zeker in termen van techniek loopt Wix ver vooruit op haar concurrenten. Iets waar je als gebruiker veel gebruiksvriendelijkheid voor terug krijgt.

Een gratis website maken is dus mogelijk. Maar, je kunt uiteraard nog veel meer uit jouw website halen. Bij een premium pakket krijg je een eigen domeinnaam (waar wix.com niet in voor komt), worden de soms irritante advertenties voor altijd weggehaald en heb je meer functies.

Voor het maken van een website kun je kiezen tussen vier abonnementsvormen:

  • VIP: 24,50 euro per maand. Dit is het meest uitgebreide abonnement.
  • Unlimited: 12,50 euro per maand. Dit is het beste abonnement voor freelancers en ondernemers.
  • Combo: 8,50 euro per maand. Dit is het beste abonnement voor persoonlijk gebruik.
  • Connect domain: 4,50 euro per maand. Dit is het basic abonnement.

Premium pakketten Wix website maken

Bekijk de website voor alle functies.

Webshop maken met Wix

Het is ook mogelijk om een webshop te maken met Wix. Ook hierin zijn verschillende variaties mogelijk. 

  • Business VIP: 35 euro per maand. Het volledige bedrijfspakket met de meeste functies en grootste capaciteit.
  • Business Unlimited: 25 euro per maand. Meest populair en geschikt om je bedrijf te laten groeien.
  • En Business Basic: 17 euro per maand. Voor het accepteren van Online betalingen en geschikt voor een basis webshop.

Tip: bekijk de website voor alle functies en de verschillen tussen de pakketten.

Direct een abonnement afsluiten?

Wil je direct een abonnement bij Wix afsluiten? Dan hoef je eigenlijk nog maar twee dingen te doen. Je kunt allereerst op deze link klikken, waarna je direct een vergelijk kunt maken tussen de abonnementsvormen. Heb je het gewenste abonnement gevonden? Meld je dan direct aan en ga aan de slag met het ontwerpen van jouw eigen website!