Wil je jouw eigen webshop gaan ontwikkelen? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van WordPress én van WooCommerce. Laatstgenoemde is de populairste plugin voor WordPress op het gebied van e-commerce. Nadat je deze plugin geïnstalleerd hebt, kun je in een handomdraai een prachtige én geweldig functionerende webshop ontwikkelen.

Webshop Maken met Woocommerce

In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Dat zie je ook terug aan de manier waarop je tegenwoordig een website of webshop kunt maken. Voor het maken van een website of webshop heb je geen technische kennis meer nodig. Wat je dan wel nodig hebt? Goede software en goede plug-ins. Als je voor een combinatie van WordPress en WooCommerce kiest, kun je direct jouw eigen webshop gaan maken!

Wat is WooCommerce precies?

WooCommerce is een zogeheten open source plugin voor WordPress. Dit betekent, in simpelere woorden, dat je WooCommerce binnen jouw WordPress omgeving kunt installeren. Nadat je dat gedaan hebt, kun je met deze plugin moeiteloos jouw eigen webshop gaan ontwikkelen.

WooCommerce biedt daarvoor alle mogelijkheden én alle gewenste functies. Zo kun je direct een fraaie webshop maken, kun je betaalmogelijkheden selecteren, kun je verzendopties selecteren en kun je het systeem ook direct aan jouw boekhouding koppelen.

Ook is het mogelijk om aan WooCommerce zelf nog tal van plug-ins toe te voegen. Je voegt dan dus eigenlijk een plug-in aan deze plug-in toe, waardoor je van nóg meer functies gebruik kunt gaan maken!

Wat kun je met WooCommerce bereiken?

Webshop maken met WooCommerce

Met WooCommerce kun je gratis, makkelijk en snel een prachtige webshop ontwikkelen. Deze webshop kun je volledig naar wens maken, terwijl je ook nog allerlei functies moeiteloos in kunt bouwen. Een absoluut voordeel hierbij is dat je zelf geen technische kennis nodig hebt. Nee, de plug-in van WooCommerce spreekt eigenlijk direct voor zich.

Kom je er niet uit? Doordat het een open source plug-in betreft, vind je op internet ook onwijs veel documentatie. Dankzij deze documentatie kun je het maken van een webshop met WooCommerce voor jezelf nog makkelijker maken.

Wat kost WooCommerce?

Wil je van WooCommerce gebruik gaan maken? Dan is dat in de basis gratis. Als je jouw webshop graag verder uit wilt breiden, kun je echter betaalde WooCommerce plug-ins aan gaan schaffen. Dit heb je echter volledig in de hand, waardoor je dus ook de kosten binnen de perken weet te houden. Ideaal!

Overigens kun je ook nog kiezen voor premium thema’s. Met die thema’s kun je de uitstraling van jouw webshop volledig naar wens gaan maken. Indien je hier geen geld aan uit wilt geven, kun je ook uit tal van gratis thema’s kiezen!

Direct gebruik maken van WooCommerce

Zie jij het wel zitten om direct jouw eigen webshop met WooCommerce te gaan maken? Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is het gebruik maken van deze plug-in voor WordPress volledig gratis. Als je op deze link klikt, kun je WooCommerce direct downloaden.

Het enige wat je dan nog moet doen, is WooCommerce binnen jouw WordPress omgeving installeren. Als je niet weet hoe dat moet, kun je hier op het internet gelukkig veel handige tutorials voor vinden!